Зеленият чай подобрява метаболизма, а ментовият помага при болки в стомаха

...
Зеленият чай подобрява метаболизма, а ментовият помага при болки в стомаха
Коментари Харесай

Чайовете подобряват метаболизма, храносмилането и имунитета

Зеленият чай усъвършенства метаболизма , а  ментовият оказва помощ при болки в стомаха и червата , твърди диетоложката Триста Бест. Тя разкри невидимите изгоди от тази напитка в диалог с Eat This, Not That!

Зеленият чай оказва помощ за ускорение на метаболизма и по този метод заобикаля наддаването на тегло. Тя изясни, че този резултат се обезпечава от съдържащите се в напитката  катехини . „ Тези естествени антиоксиданти предизвикват окисляването на мазнините, усъвършенстват инсулиновата сензитивност и поддържат  здравословен надзор на тежестта “, изясни специалистката.

Бест също посъветва тези, които наблюдават фигурата си, да пият  билкови чайове . Според нея напитка с лайка или глухарче подкрепя храносмилането и предотвратява задържането на вода в организма, а чаят с джинджифил има мощно противовъзпалително деяние.

Диетоложката добави, че ментовият чай, с изключение на успокояващия си резултат, има свойството да облекчава дискомфорта в стомаха и червата. Освен това напитката понижава подуването и усъвършенства храносмилането, добави експертката. Междувременно  уролози поучават да не се увличате по мощния чай, както и по кафето и колата . Тези питиета могат да причинят камъни в бъбреците.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР